Ως αποτέλεσμα, από πολύ μικρή ηλικία γνώριζε τα πάντα για την κατασκευή και την πορεία ενός ρούχου, κάτι που φυσικά αποδείχτηκε παραπάνω από χρήσιμο για τη συνέχεια της καριέρας της.
Το εργοστάσιο το άφησε μόνο για λίγο, για να σπουδάσει οικονομικά στο Λονδίνο, επιστρέφοντας το 1979, με μεγαλύτερη όρεξη για σκληρή δουλειά και εξοπλισμένη με όνειρα για το μέλλον. Τότε ήταν που το όνειρό της άρχισε να παίρνει σιγά σιγά μορφή, με το άνοιγμα του πρώτου της γυναικείου καταστήματος στην Κηφισιά, με το όνομα Miss Raxevsky. Έτσι, λοιπόν, η επωνυμία Miss Raxevsky εισβάλλει για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά.
Μερικά χρόνια αργότερα, το 1982, η Δήμητρα Ραξέβσκυ αποφάσισε να συνεταιριστεί με την αδελφή της, Ελένη, ανοίγοντας δύο ακόμα ιστορικά καταστήματα, ένα στο Κολωνάκι και ένα στην οδό Πατησίων. Μέχρι το 1989, είχαν ανοίξει άλλα εφτά καταστήματα Miss Raxevsky, εδραιώνοντας το όνομα στη συνείδηση των συνεργατών, των ανταγωνιστών και του κοινού.
Είχε, όμως, έρθει πια το πλήρωμα του χρόνου για τη Δήμητρα Ραξέβσκυ να κάνει κάτι δικό της. Τότε ήταν που έκανε την εμφάνισή του ο Αβεντίς Μπαλιάν και μαζί ξεκίνησαν μια δυναμική συνεργασία, ιδρύοντας τα Mini Raxevsky, δημιουργώντας ρούχα για τα παιδιά, τα οποία ήταν εξίσου ποιοτικά, κομψά και καλόγουστα με τα γυναικεία Miss Raxevsky.
Η πορεία τους, μάλιστα, ήταν τόσο ανοδική και απαιτητική που η Δήμητρα Ραξέβσκυ αποφάσισε να αφιερωθεί εξ ολοκλήρου στο παιδικό ρούχο και να αφήσει το γυναικείο στην αδελφή της. Όπως λέει η ίδια «Το παιδικό ρούχο πάντοτε με τραβούσε, πόσο μάλλον όταν το έζησα ως δημιουργός», φανερώνοντας με τα λόγια της τη μεγάλη αγάπη της γι’ αυτό που κάνει.